Lantmännen Logo

Frågor och svar

Vilka är fördelarna för mig som lantbrukare, vad är så bra med LM2?
Det digitala verktyget ger dig en överblick över din gård, allt från maskininnehav till växtodling, spannmålshandel och foderinköp. Du behöver bara logga in på ett ställe för att komma åt samtliga tjänster. Du har möjlighet att anpassa inställningarna till just dina behov vilket förenklar vardagen.
Smarta tjänster ger dig möjlighet att använda ny data för att kunna fatta bättre faktabaserade beslut och därmed öka din lönsamhet.

Hur gör jag för att bli användare i LM2?

 • Gå till https://lm2.lantmannen.com/open/registrera 
 • Skriv in kundnummer och org. nummer (format: 650101-1234) och klicka på fortsätt. OBS! har du redan registrerat ett kundnummer i LM2 och har ett användar-ID: kontakta LM2-supporten! Ditt användar-ID måste kopplas manuellt när du har flera kundnummer.
 • Logga in med mobilt BankID eller BankID på fil.
 • Fyll i dina uppgifter (format telefonnummer: +4671234567) och klicka på nästa.
 • Ett tillfälligt lösenord skickas till din mailadress.
 • Klicka på länken nedan och logga in!
  https://lm2.lantmannen.com/lm
 • Gör följande inställningar:
  • Byt lösenord under Mitt konto – Min profil – Ändra lösenord
  • Välj hur du vill bli aviserad under Meddelande (pratbubblan) – Meddelandeinställningar. Bocka i rutorna efter eget önskemål. Klicka här om du vill ha en detaljerad beskrivning kring meddelandeinställningar.
  • Klart!

Vad är fördelen med att logga in med BankID jämfört med att logga in med mailadress och lösenord?
Loggar du in med BankID får du tillgång till tjänster med högre autentiseringskrav, specifikt för din användarprofil. Man behöver inte logga in på underliggande tjänster när man har loggat in på LM2 med BankID.

Kan vem som helst logga in i LM2?
Alla som är kunder hos Lantmännen kan logga in på LM2 genom att använda sin registrerade mailadress och ett lösenord eller med BankID. Det finns även möjlighet för dig som huvudman för ditt kundnummer att lägga till exempelvis anställda och revisor till ditt företag.

Kommer Kassatjänst att vara kvar?
Nättjänsten Kassatjänst stängdes den 1 juni 2018 och kort därefter lanserades LM2 Ekonomi - en ny, modern och säker tjänst, där du som lantbrukare får en bättre överblick över ditt eget lantbruksföretags ekonomi. Bemannade Kassatjänst kommer fortsatt finnas kvar och du når dem på 0771-111 225.

Jag vill börja köpa och sälja spannmål finansiellt, hur gör jag?
I LM2 finns ett verktyg som möjliggör för dig att handla spannmål finansiellt, direkt mot en av världens största råvarubörser, MATIF. Det ger dig en unik möjlighet att hantera din affärsrisk och, om du lyckas väl, ta del av värdet vid en prisuppgång. För att få tillgång till tjänsten Finansiell spannmålshandel krävs att du genomför en webbaserad utbildning och avslutande test med godkänt resultat. Kontakta din säljare eller anmäl ditt intresse genom att skicka ett mejl till LM2 Support innehållandes ditt kundnummer, namn och epost-adress.

Kan jag registrera maskiner i LM2 som inte är köpta av Lantmännen?
Ja, du lägger in dem manuellt.