Frågor och svar

 1. Det är första gången jag loggar in på LM2, jag anger samma inloggningsuppgifter som jag har till mina sidor men jag lyckas inte, varför?
  Första gången du ska logga in på LM2 behöver du aktivera ditt konto. Detta gör du genom att följa länken – Registrera nytt LM2 konto på inloggningssidan. 

  OBS! När du skapat ditt LM2-konto så ställs ditt lösenord till Mina Sidor och Skörda om till samma som lösenord som du har till LM2. Se fråga 2 om du inte har ett lösenord till LM2.

 2. Varför lyckas jag inte logga in via e-post/lösenord?
  Kontrollera att du angett rätt e-postadress. Det ska vara e-postadressen som använts när kontot skapades alternativt den e-postadress som ny användare lagts till på.

  Kontrollera att du angett rätt lösenord. Har du glömt ditt lösenord kan du återställa det genom att klicka på Glömt lösenord på inloggningssidan och få det skickat till den mailadress du registrerat på kontot.

 3. Jag får ett felmeddelande med texten ”forbidden” när jag försöker logga in, vad gör jag för att komma runt?
  En forbidden-sida  dyker upp när du skrivit felaktiga inloggningsuppgifter flera gånger.  Stäng ner webbläsaren helt och starta om på nytt.

 4. När jag ska aktivera mitt konto misslyckas jag och får en felkod. Vad innebär det?
  När du får upp en felkod kan det bero på olika saker i aktiveringsprocessen som blivit fel, vänligen kontakta LM2 Support för hjälp.

 5. Jag har aktiverat mitt konto, men har ingen historik på sidan och saknar tillgång till olika tjänster som kassa och beställning.
  När du registrerat ditt konto, görs det en manuell verifiering och påkoppling av dina tjänster. Denna kontroll utförs vardagar mellan 8.00 – 17.00. Det innebär att du inte kommer att kunna se samtliga tjänster förrän denna koppling är gjord. Senast nästa dag.

 6. Vid aktivering av konto ska jag fylla i organisationsnummer och logga in med Bankid, är det mina uppgifter som kontoskapare som ska fyllas i där?
  När du skapar ditt LM2-konto är det viktigt att du loggar in med firmatecknarens BankID och anger firmatecknarens användaruppgifter. Det går sedan att lägga till nya användare på kontot med olika behörigheter.
 7. Hur ställer jag in mina meddelandeinställningar? Dina meddelandeinställningar hittar du högst upp till höger genom att klicka på knappen mitt konto i inloggat läge. Under företaget  hittar du meddelandeinställningar. Klicka i de olika typer av aviseringar som du vill ha och klicka sedan på knappen uppdatera.

 8. Mitt problem finns inte i FAQ eller kvarstår fortfarande, vad gör jag?
  Kontakta LM2 Support via lm2support@lantmannen.com eller 0771-111 222, knappval 4.