Lantmännen Logo

Frågor och svar om Lantmännens digitala tjänster

Vilka tjänster hittar jag i Lantmännens digitala tjänster?

Lantmännens digitala tjänster är samlingsnamnet på den portal där du får tillgång till samtliga av Lantmännens digitala tjänster utformade för att underlätta arbetet på gården, maskinstationen och skogsbruket.

I Lantmännens digitala tjänster ingår idag LM2 och Lantmännen Maskins e-handel men utbudet och utvecklingen fortsätter att växa stadigt. Tjänsterna levereras löpande och allt eftersom de blir tillgängliga testas de av testgrupper för att sedan rullas ut till samtliga användare.

För att få tillgång till våra digitala tjänster behöver du skapa ett användarnamn och lösenord. Det gör du snabbt här.

Frågor om LM2

Varför ska jag som lantbrukare använda LM2?

LM2 ger dig en överblick över din gård, allt från maskininnehav till växtodling, spannmålshandel och foderinköp. Du har möjlighet att anpassa inställningarna till just dina behov vilket förenklar vardagen. Smarta tjänster ger dig möjlighet att använda ny data för att kunna fatta bättre faktabaserade beslut och därmed öka din lönsamhet.

Vilka tjänster finns det i LM2?
I LM2 kan du bland annat:

 • Handla foderprodukter i Lantmännen Lantbruks e-handel
 • Teckna spannmålsvtal
 • Skapa prisbevakningar, för att slippa hålla daglig koll på spannmålspriserna
 • Hitta aktuella spannmålspriser samt marknadsnoteringar från Matif och CBOT
 • Handla spannmål finansiellt, dvs med finansiella spannmålskontrakt på Matif och CBOT
 • Se dina avräkningar, fakturor, konton etc via LM2 Ekonomi
 • Läsa marknadsrapporter från våra råvaruinköpare och traders
 • Prenumerera på spannmålsmottagningarnas öppettider och boka tid
 • Se driftsdata för dina maskiner
 • Handla foder via nätet
 • Läsa rådgivningsbrev
 • Rolltilldelning:  du kan tilldela personer i din verksamhet unika behörigheter till ditt konto för att hålla koll på t.ex. leveranser, beställningar och fakturor.

Hur gör jag för att bli användare i LM2?

 • Skapa ett konto i Lantmännens digitala tjänster. 
 • Skriv in kundnummer och org. nummer (format: 650101-1234) och klicka på fortsätt. OBS! Har du redan registrerat ett kundnummer i Lantmännens digitala tjänster och har ett användar-ID: kontakta Nätsupporten! Ditt användar-ID måste kopplas manuellt när du har flera kundnummer.
 • Logga in med mobilt BankID eller BankID på fil.
 • Fyll i dina uppgifter (format telefonnummer: +4671234567) och klicka på nästa.
 • Ett tillfälligt lösenord skickas till din mailadress.
 • Klicka på länken i mailet (se nedan). 
  https://lm2.lantmannen.com
 • Gör följande inställningar:
  • Byt lösenord under Mitt konto – Min profil – Ändra lösenord
  • Välj hur du vill bli aviserad under Meddelande (pratbubblan) – Meddelandeinställningar. Bocka i rutorna efter eget önskemål. 
  • Klart!

Vad är fördelen med att logga in med BankID jämfört med att logga in med mailadress och lösenord?
Loggar du in med BankID får du tillgång till tjänster med högre autentiseringskrav, specifikt för din användarprofil. Man behöver inte logga in på underliggande tjänster när man har loggat in på LM2 med BankID. BankID är också en säkrare inloggningsmetod än användarnamn och lösenord.

Kan vem som helst logga in i LM2?
Alla som är kunder hos Lantmännen och har skapat ett inlogg i Lantmännens digitala tjänster har per automatik tillgång till och kan logga in på LM2 genom att använda sin registrerade mailadress och ett lösenord eller med BankID. Det finns även möjlighet för dig som huvudman för ditt kundnummer att lägga till exempelvis anställda och revisor till ditt företag.

Jag vill börja köpa och sälja spannmål finansiellt, hur gör jag?
I LM2 finns ett verktyg som möjliggör för dig att handla spannmål finansiellt, direkt mot en av världens största råvarubörser, MATIF. Det ger dig en unik möjlighet att hantera din affärsrisk och, om du lyckas väl, ta del av värdet vid en prisuppgång. För att få tillgång till tjänsten Finansiell spannmålshandel krävs att du genomför en webbaserad utbildning och avslutande test med godkänt resultat. Kontakta din säljare eller anmäl ditt intresse genom att skicka ett mejl till LM2 Support innehållande ditt kundnummer, namn och epost-adress.

Frågor om Lantmännen Maskins e-handel

Vad hittar du som kund i Lantmännen Maskins e-handel?

I Lantmännen Maskins e-handel hittar du det mesta inom lantbruksmaskiner. Vi erbjuder över 700.000 artiklar och levererar reservdelar och tillbehör till traktorer och maskiner från Valtra, Fendt, Massey Ferguson, Ford, Case IH, Claas, New Holland, Fiat, John Deere, David Brown-Case, Deutz, Ursus, Zetor, Valmet, Väderstad m.fl. Vi är väl förtrogna med de produkter vi säljer och det ger dig som kund en unik trygghet att handla hos oss då vi kan erbjuda dig support både före, under och efter köpet.  

Genom att logga in på vår e-handel får du tillgång till våra reservdelskataloger, möjlighet att köpa reservdelar utifrån din maskinpark, förutsatt att du registrerat dem i LM2, se din orderhistorik och även få skräddarsydda erbjudanden för dig som registrerad kund.

Måste jag vara kund hos Lantmännen Maskin för att kunna handla i er e-handel?

Nej. Du kan självklart handla utan att vara kund hos Lantmännen, och betala enkelt. Men det finns flera fördelar med en personlig profil. När du loggar in med ditt användarnamn och lösenord får du full översikt över dina beställningar. På din sida ser du din orderstatus, orderhistorik samt har tillgång till funktionen för att skapa beställningslistor.  Du får också möjlighet att köpa fler produkter av vårt e-handelssortiment som inloggad, samt möjlighet att söka i våra leverantörers reservdelskataloger. 

Hur ändrar jag mina användaruppgifter?

För att uppdatera dina användaruppgifter behöver du logga in på din profil på Lantmännens Digitala tjänster med BankID. Då har du möjlighet att ändra mejladress, telefonnummer, se dina fakturor och lägga till och hantera andra användare på ditt konto. Du kan även uppdatera ditt lösenord och lägga till en tillfällig leveransinformation för din profil. OBS! Ska du uppdatera eller lägga till ny permanent leveransaddress  ber vi dig kontakta vår kundtjänst.

Logga in på ditt konto i Lantmännens digitala tjänster

Hur får jag tillgång till Mina Maskiner fliken och kan söka reservdelar som passar just min maskinpark?

Du får möjlighet att söka reservdelar till din egen Maskinpark genom att registrera dina maskiner i vår digitala tjänst LM2, här. Behöver du hjälp att lägga upp dina maskiner kontakta kundtjänst.

Hur återställer jag mitt lösenord i e-handeln?

Kontakta kundtjänst på 010-55 600 80 så hjälper vi dig.

Kan jag beställa på e-handeln och hämta i butik?

Absolut. Du kan beställa och hämta dina varor på den anläggning som passar dig bäst .