Lantmännen Logo

Frågor och svar om inloggning

1.    Det är första gången jag loggar in i Lantmännens digitala tjänster,  men jag lyckas inte. Varför?

Första gången du ska logga in behöver du aktivera ditt konto. Detta gör du genom att gå till inloggningssidan där du klickar på ”Ny användare? Skapa konto här”. 

2.    Varför lyckas jag inte logga in via e-post/lösenord?
Kontrollera att du angett rätt e-postadress. Det ska vara e-postadressen som du angav när kontot skapades, alternativt den e-postadress som ny användare lagts till på.

Kontrollera att du angett rätt lösenord. Har du glömt ditt lösenord kan du enkelt skapa ett nytt genom att gå till inloggningssidan och klicka på ”logga in med e-post”, använd sedan funktionen ”glömt lösenord” där du fyller i den epost du använde vid registreringen av ditt konto. Vi skickar direkt ut ett mejl så du kan skapa ett nytt lösenord. Vänligen säkerställ så att detta mejl inte hamnat i din skräpkorg.

3.    Jag får ett felmeddelande som heter ”404, sidan kan inte visas” när jag försöker logga in, hur löser jag detta?

Detta fel dyker upp på grund av att du antingen angett fel inloggningsuppgifter för många gånger eller att du ännu inte registrerat ditt konto. Om du är säker på att du skapat ett konto ska du prova stänga ner webbläsaren helt och börja om. Om du är osäker på om du har ett konto redan, kan du kontakta vår Nätsupport för att få det kontrollerat (0771-111 222, knappval 4).

4.    När jag ska aktivera mitt konto misslyckas jag och får ett meddelande som avslutas med ”felkod 1,2,3 eller 4. Vad innebär det?

När du får upp en felkod kan det bero på olika saker i aktiveringsprocessen som blivit fel, vänligen kontakta Nätsupport för hjälp.

5.    Jag har aktiverat mitt konto, men har ingen historik på sidan och saknar tillgång till olika tjänster såsom kassa och beställning.

När du registrerat ditt konto, görs det en manuell verifiering och påkoppling av dina tjänster. Denna kontroll utförs vardagar mellan 8.00–17.00. Det innebär att du inte kommer att kunna se samtliga tjänster förrän denna koppling är gjord. Senast nästa helgfria vardag.

6.    Vid aktivering av konto ska jag fylla i organisationsnummer och logga in med Bankid, är det mina uppgifter som kontoskapare som ska fyllas i där?

Det är enbart firmatecknarens konto som skapas via inloggningssidan. Därför ska du som är firmatecknare använda ditt BankID och ange dina egna användaruppgifter. När firmatecknaren skapat sitt konto kan hen via sin inloggning i Lantmännens digitala tjänster lägga till fler nya användare på kundnumret. Detta görs i inloggat läge under menyerna ”Mitt konto” och ”Lägg till användare”. Du behöver vara inloggad med BankID för att kunna utföra detta.

7.    Hur ställer jag in mina meddelandeinställningar? 

Dina meddelandeinställningar hittar du högst upp till höger genom att klicka på knappen mitt konto i inloggat läge. Under företaget hittar du meddelandeinställningar. Klicka i de olika typer av aviseringar som du vill ha och klicka sedan på knappen uppdatera. 

8.    Mitt problem finns inte i FAQ eller kvarstår fortfarande, vad gör jag?

Kontakta vår Nätsupport eller ring 0771-111 222, knappval 4.